Menu Sluiten

Sportmassage

Wat is Equine Triggerpoint Therapy (Jack Meagher Sportmassage)

Equine Triggerpoint Therapy is een benaming voor de Jack Meagher sportmassage. Aangezien deze laatste naam weinig zei, heeft Thalya besloten om deze naam te veranderen naar ETT, omdat mensen dit duidelijker vonden.

JM sportmassage of ETT hier verder genoemd, is de enige wetenschappelijk benaderde sportmassage (Lees het artikel hier). Tijdens het onderzoek hadden de paarden na de behandeling grotere passen en hadden dus minder passen nodig op eenzelfde afstand, in vergelijking met hoe ze voor de behandeling bewogen. Het gaat dieper dan een gewone massage omdat we inwerken op de stresspoints van de spier.

Een spier is gemaakt om zich aan te spannen of te ontspannen. Wanneer een spier echter overbelast wordt (door een val, verkeerde training, slecht passend zadel,...) gaat deze spier verkrampen en zit deze dus vast in een aangespannen fase. De kleine vezels in de spier worden dan dikker en korter. 1 aangespannen/verkrampte vezel heeft nog geen effect, maar zal de rest snel beïnvloeden en een knoop (triggerpoint/stresspoint) gaan vormen.

Dit stresspoint gaat er dus voor zorgen dat de spier verminderde mobiliteit heeft, verminderde doorbloeding en dus verminderde prestatie.

Tijdens een behandeling maakt Thalya ook gebruik van andere technieken zoals  thermografie, aromatherapie, Masterson Methode, Cranio Sacraal, Acupressuur en Holistic HorseWorks technieken. Ook bekijken we de hoeven van het paard.

Waarom kiezen voor een sportmassage?

Prestatieverhogend
Gezonde geest in gezond lichaam
Verbeterde bloedcirculatie & spierfunctie
Ondersteuning
Verhoogde mobiliteit en souplesse
Verminderde kans op blessures

Wanneer is een behandeling nuttig?

Een massage heeft altijd nut. Maar vooral bij volgende problemen.

❌ Moeite met buiging.
❌ Door een achterbeen schieten.
❌ Protest.
❌ Verkeerde galop.
❌ Naar binnen of buiten vallen.
❌ Niet aan de teugel willen lopen.
❌ Zwaar in de hand.
❌ Flegmatiek (lui aanvoelen).

❌ Been boven sprong laten hangen.
❌ Singelnijd.
❌ Gevoelig aan de rug.
❌ Korte passen.
❌ Knie niet willen plooien (been niet willen geven bij de hoefsmid)
❌ Onregelmatigheden zowel rechtdoor of/en in bochten...
❌ ...

Graag een behandeling?

Ben je na het lezen van deze pagina ervan overtuigd dat je paard hierbij baat zou hebben? Vul dan hier het formulier in en we nemen zo snel mogelijk met jou contact op.